Oprema Za Navodnjavanje i Instalacija

Oprema Za Navodnjavanje i Instalacija

Izlazna Utičnica

 

Nipele i Zaptivke

Instalacija Sistema Navodnjavanja Kap po Kap

Adapteri za Stezanje

Alat za Rezanje Cijevi

Alat za Bušenje Cijevi

Alat za Bočno Punjenje i Sakupljanje

Kao što je prikazano na slici 1, mašina za namotavanje cijevi sakuplja se u zatvorenom položaju, Kao i na slici 2, pokretna ručka se otvara i uklanja.

Posao – Održavanje – Ćišćenje

Cijevi za navodnjavanje od kapanja treba da se čiste nakon İnstalacije,ako je potrebno i tokom sezone i nakon završetka sezone navodnjavanja.

Učestalost proćišćavanja zavisi od kvaliteta korišćene vode i nakupljenih supstanci koje dovode do začepljenja kapača.(jednom u 15 dana ). Minimalni pritisak na kraju cijevi za navodnjavanje kap po kap treba da bude 0,6-0,9 atu.Upotreba sistema pri niskim pritiscima može prouzrokovati ubuduća začepljenja.U zavisnosti od kvaliteta vode, filteri se često čiste, tako da je razlika između ulaznog i izlaznog pritiska filtera maksimalna. Ako se cijevi sklanjaju na kraju sezone, čisto sklanjanje cijevi ima veliku važnost.
Za određivanje programa navodnjavanja biljaka mogu se koristiti razne metode kao što su tenziometri, kontejneri za isparavanje itd.

U sistemima navodnjavanja kap po kap, filteri koji se koriste u kontrolnoj jedinici treba s vremena na vrijeme očistiti.

Učestalost proćišćavanje filtera zavisi od kvaliteta korištene vode.

Djelimično začepljeni sistem filtera rezultiraće smanjenim radnim pritiskom i negativnim posljedicama.

U zavisnosti od stanja začepljenja filtera, oprema se može oštetiti i dovod vode u sistem može biti prekinut.

Čišćenje se može izvršiti ručno ili automatski.

Ćišćenje Sistema

Tokom sezone navodnjavanja, NITRIČKA KISELINA (85%) se daje najmanje 2 puta po hektaru na sredni i na kraju sezone navodnjavanja, kako bi se izbjeglo začepljenje kapača .
Prvo se napuni voda u rezervoar za đubrivo. Polako i pažljivo se ulijeva azotna kiselina i na kraju zalivanja daje se kiselina.

Glavni ventil đubriva je dobro samnjen i kiselina se polako uliva u sistem u roku od 10-15 minuta.
Motor se zaustavlja i čeka se 20-30 minuta i motor se ponovo pokreće i vrhovi kapača se otvaraju i cjevovodi se proćišćavaju.Sistem se zatim ponovo pokreće da izruči kiselu vodu kapanjem. Ovaj proces traje 10 minuta.
Sistem se ponovo zaustavlja. Slijepi utikači na kraju bočnih cijevi se uklanjaju i sistem se ponovo pokreće. Ovaj put, čista voda se pritiska u sistem tako da se postupak čišćenja završi i topljeni kreč izlazi iz sistem

x

OBRAZAC ZA BRZU PODRŠKU